Gymnastiekvereniging AFC Appelscha

Geslaagde gymuitvoering 2019

Om zeven uur startte de gymuitvoering met een spetterende opening. Een aantal leden van de selectie lieten hun kunsten op de air-track zien. Direct daarop werden traditioneel de vlaggen binnen gedragen, hierbij kwamen alle gymnasten van jong tot oud op de vloer te staan. De kleuters mochten daarna het podium betreden. Onder begeleiding van muziek gingen zij al springend en rollend over de air-track heen. Toen de kleuters de vloer hadden verlaten kregen we een spectaculaire acro oefening te zien van een drietal meiden. Hierop volgde een wisselend aanbod van optredens. Zo lieten meisjes 1, 2 en 4 hun dansmoves zien. Ook lieten meisjes 3 en 4 hun springkunsten zien. De jongens kwamen ook in actie, zij sprongen op en over de kast. Een groot aantal van de selectieleden lieten een prachtige groepsoefening zien.

Tijdens de pauze werden er weer loten verkocht. Door verschillende ondernemers uit Appelscha en Oosterwolde werden er weer mooie prijzen ter beschikking gesteld. Esmee de Boer heeft tijdens de Grote Clubactie de meeste loten verkocht, hiervoor ontving zij een leuke prijs.

Na de pauze werd het programma weer hervat. Selectieleden lieten op verschillende wedstrijd niveaus en onderdelen hun talenten zien. Zo zagen we onder andere een brug, balk en vloeroefening. Ook werd er plankoline kast gesprongen en door de senioren trampoline pegasus. De kleuters volgden met een vertederende dans. Meisjes 1 en 2 lieten hun kunsten zien op balk, brug en mat. Ook werd er gesprongen. De jongens lieten hun free running skills zien door te klimmen, klauteren, rollen en springen over verschillende hindernissen. Hierna zat het publiek weer vol spanning te kijken naar een prachtige acro oefening! Ook dit jaar werd er weer een geweldige act opgevoerd door de dames senioren. Spannend, want onder die grote hoed was natuurlijk weinig te zien. Springwedstrijden, dit is iets wat elk jaar weer terugkomt. Afgelopen jaar hebben wij ons dan ook van onze beste kant laten zien en zijn jeugd D en junioren B zelfs Fries kampioen geworden. Op deze avond heeft jeugd D hun talenten met trampoline valmat laten zien. Junioren B liet een goed staaltje springwerk op de air-track zien. Tot slot werd er een dansoptreden gegeven door meisjes 2, 3 en 4.

De avond werd afgesloten met het uitreiken van de hoofdprijs en het bedanken van het vloerploeg, de fotograaf en de mannen van het licht en geluid. Een aantal meiden werden bedankt voor hun inzet tijdens de trainingen en het ondersteunen tijdens de wedstrijden. Natuurlijk werden de trainsters, Femmie Lagerveld, Ferrie Steg en Marian Koopmans extra in het zonnetje gezet voor hun inzet voor de club.

Het was weer een geslaagde avond!

Foto’s van de avond kunt u hier bekijken.